Ο Παύλος Κουρτίδης γεννήθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε χορό στο Λονδίνο στο “Arts Educational London Schools” με υποτροφία. 

Για περισσότερες πληροφορίες (Εργογραφία,παραστάσεις,σεμινάρια )δείτε την ιστοσελίδα www.pavloskourtidis.net 

Μέσα από τις παραστάσεις του εκφράζει την προσωπική του ταυτότητα και την δύναμη της καταγωγής του. Έχοντας εξερευνήσει διαφορετικές τεχνικές χορού, έχει δημιουργήσει την προσωπική του κινησιολογία συνδυάζοντας το σύγχρονο χορό με την ρυθμικότητα και τον δυναμισμό της ποντιακής του κληρονομιάς. Το Ελληνικό στοιχείο συνοδεύει πάντα τις παραστάσεις του αισθητικά, μουσικά, κινητικά.
Ο δημοσιογράφος κ. Μπετινάκης δήλωσε για τη δουλειά του «Η σύγχρονη χορογραφία δεν είχε να ζηλέψει ανάλογες παραστάσεις -που έχω παρακολουθήσει- με την υπογραφή του υπέροχου Μορίς Μπεζάρ.»

 

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία πλούσια εργογραφία από την οποία ξεχωρίζουν ιδιαίτερα:
– Η «Στύγα, η θεά των Υδάτων» εμπνευσμένη από την ομώνυμη θεά της Ελληνικής μυθολογίας, η οποία παρουσιάστηκε μέσα σε 4 τόνους νερό.
– Ο «Λαβύρινθος» που για πρώτη φορά συνδύασε το σύγχρονο χορό με τους παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς και την ιστορία της Κρήτης σε έναν ρεαλιστικό λαβύρινθο που συμβολίζει το αρχέγονο και την αναστήλωση.
– Το «Τρελόσπιτο» εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου με ψυχικές διαταραχές με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ενάντια στο φόβο, τα στερεότυπα,τον αποκλεισμό.

Δείτε εδώ την πλήρη εργογραφία.

Ο ίδιος έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέατρου ΠΚ (Ν. Κόσμος, Αθήνα) και της σχολής χορού PK Dance School στην οποία και διδάσκει σύγχρονο χορό τα τελευταία χρόνια.
Με δική του πρωτοβουλία έχει δημιουργηθεί η ομάδα σύγχρονου χορού "Crows" με επιλεγμένα παιδιά μέσα από το φυτώριο της σχολής μας η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει μία νέα δουλειά από το 2016.
Αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευθύνη που έχει ως καλλιτέχνης έχει οργανώσει με δική του πρωτοβουλία παραστάσεις τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί σε ανθρωπιστικούς φορείς (Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, ΚΙΝ.Α.ΨΥ. κ.α.)

« Προηγούμενη Σελίδα


Εγγραφείτε στο Newsletter...

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ YOUTUBE
Θέλετε να δείτε βίντεο από ανοιχτά μαθήματα, παρουσιάσεις, σεμινάρια και άλλα πολλά...
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK
Μπείτε και δείτε τη νέα σελίδα της σχολής μας στο facebook. Κάντε κλικ εδώ: Pk Dance School Θα βρείτε...
ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΚ
Όλα τα μέλη της σχολής PK DANCE SCHOOL μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του θεάτρου...
LIKE US ON FACEBOOK
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη σελίδα της σχολής μας στο facebook καθώς και φωτογραφίες και...

t. (+30) 210 9011677
f. (+30) 210 9011678
e.